kortnieuws

Kort nieuws

vlag-uk

Startschot voor komst 90 internationale wetenschappers naar Zuid-Holland

De TU Delft, de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum bieden 90 jonge, pas gepromoveerde wetenschappers van over de hele wereld een postdoc-positie in een van deze vijf kennisinstellingen. 5 december werd de consortiumovereenkomst getekend.
Lees meer 


 

Over de Leiden-Delft-Erasmus-trainees

In september 2016 zijn zestien jonge ambitieuze trainees gestart in het gezamenlijke Leiden-Delft-Erasmus-traineeship. Ze vormen de derde lichting managementtrainees. Traineeplekken van dit jaar zijn onder meer: meewerken aan de campusontwikkeling, het opzetten van een alumni beleid gericht op de banenmarkt en bij de dienst Finance meewerken aan de Planning & Control cyclus.  
Lees meer


 

Tien jaar Medical Delta 

Medical Delta bestaat 10 jaar. Kijk op deze webpagina wat er in die tijd is ontwikkeld en gerealiseerd. Lees de verhalen van succesvolle projecten en hoe deze werden gerealiseerd en ontmoet de mensen achter de projecten. In de komende maanden zal Medical Delta ook zijn tiende verjaardag vieren door een bezoek te brengen aan dertien partners met een reizende tentoonstelling.
Lees verder


 

Leiden-Delft-Erasmus: de Film

Bekijk hier de nieuwe Leiden-Delft-Erasmus film. Met deze film willen we u graag een inkijkje geven in onze lange en veelzijdige samenwerking, met elkaar en met onze maatschappelijke partners. Ook hopen we u te laten zien waarom onze drie universiteiten het juist in deze tijd van grote en complexe maatschappelijke uitdagingen zo belangrijk vinden om de krachten te bundelen.
Bekijk hier de film


 

Decanen en stuurgroep Leiden-Delft-Erasmus: multidisciplinaire samenwerking is een sterke propositie

Op 5 december kwamen de LDE-stuurgroep (de drie Colleges van Bestuur) en de decanen van de drie universiteiten bijeen om elkaar bij te praten over nieuwe ontwikkelingen in de universiteiten en LDE en om te discussiëren over de uitdagingen waarvoor de samenwerking staat. De (multidisciplinaire) samenwerking wordt gezien als een sterke propositie die ook de strategische positie van de individuele universiteiten versterkt. Gespreksonderwerpen waren onder andere: hoe kunnen we verkennen waar nog kansen voor nieuwe samenwerkingen liggen? Hoe maken we de samenwerking duurzaam? Hoe kunnen we samenwerking goed faciliteren? En hoe kunnen we faculteiten en decanen beter betrekken bij de samenwerking? In de komende periode zal hierover verder van gedachten worden gewisseld.


 

Leiden-Delft-Erasmus Nieuws December 2016
Leiden-Delft-Erasmus Nieuws December 2016